Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Del saken
 • 812
 •  
 •  
 •  
 •  

I et Si ;D-innlegg i Aftenposten skriver en ung jente anonymt om hvordan hun har opplevde det å være den eneste etnisk norske jenta i klassen på Vahl skole i Gamle Oslo.

Hun skriver at hun ble utstøtt av de andre jentene i klassen, etter å ha vært venner med dem på starten av skoleåret. Hun ble da utsatt for mobbing og rasisme. Jentene begynte å sende stygge meldinger til henne, der de blant annet kalte henne «jævla norsking», «hviting», og skrev at alt var bedre før den etniske norske jenta begynte på skolen.

Det ble spredt rykter om at jenta var lesbisk, hvorpå hun ble mobbet for dette også. Hun forteller at andre elever ikke ville assosieres med henne og tok avstand. Lærerne gjorde ikke jobben sin, de stoppet det ikke. Noen syntes bare synd på de utenlandske barna. En kvinnelig, norsk lærer skal ha fortalt jenta at hun trodde jentene hetset sånn fordi de hadde det vanskelig hjemme.

Den norske jenta var imidlertid ikke alene om å bli mobbet. En jente ble kalt «hore», og en gutt fikk kommentarer på vekten sin.

Rektor ved Vahl skole sier til Aftenposten at det er leit at jenta ikke opplevde at lærerne var til hjelp.

– Vi arbeider hardt med skolemiljøet og for å stoppe mobbing, og det er trist når vi ikke lykkes, sier rektor Pål Nesse.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 812
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]