Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse

I et Si ;D-innlegg i Aftenposten skriver en ung jente anonymt om hvordan hun har opplevde det å være den eneste etnisk norske jenta i klassen på Vahl skole i Gamle Oslo.

Hun skriver at hun ble utstøtt av de andre jentene i klassen, etter å ha vært venner med dem på starten av skoleåret. Hun ble da utsatt for mobbing og rasisme. Jentene begynte å sende stygge meldinger til henne, der de blant annet kalte henne «jævla norsking», «hviting», og skrev at alt var bedre før den etniske norske jenta begynte på skolen.

Det ble spredt rykter om at jenta var lesbisk, hvorpå hun ble mobbet for dette også. Hun forteller at andre elever ikke ville assosieres med henne og tok avstand. Lærerne gjorde ikke jobben sin, de stoppet det ikke. Noen syntes bare synd på de utenlandske barna. En kvinnelig, norsk lærer skal ha fortalt jenta at hun trodde jentene hetset sånn fordi de hadde det vanskelig hjemme.

annonse

Den norske jenta var imidlertid ikke alene om å bli mobbet. En jente ble kalt «hore», og en gutt fikk kommentarer på vekten sin.

Rektor ved Vahl skole sier til Aftenposten at det er leit at jenta ikke opplevde at lærerne var til hjelp.

– Vi arbeider hardt med skolemiljøet og for å stoppe mobbing, og det er trist når vi ikke lykkes, sier rektor Pål Nesse.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse