Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse

I et Si ;D-innlegg i Aftenposten skriver en ung jente anonymt om hvordan hun har opplevde det å være den eneste etnisk norske jenta i klassen på Vahl skole i Gamle Oslo.

annonse

Hun skriver at hun ble utstøtt av de andre jentene i klassen, etter å ha vært venner med dem på starten av skoleåret. Hun ble da utsatt for mobbing og rasisme. Jentene begynte å sende stygge meldinger til henne, der de blant annet kalte henne «jævla norsking», «hviting», og skrev at alt var bedre før den etniske norske jenta begynte på skolen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Det ble spredt rykter om at jenta var lesbisk, hvorpå hun ble mobbet for dette også. Hun forteller at andre elever ikke ville assosieres med henne og tok avstand. Lærerne gjorde ikke jobben sin, de stoppet det ikke. Noen syntes bare synd på de utenlandske barna. En kvinnelig, norsk lærer skal ha fortalt jenta at hun trodde jentene hetset sånn fordi de hadde det vanskelig hjemme.

Den norske jenta var imidlertid ikke alene om å bli mobbet. En jente ble kalt «hore», og en gutt fikk kommentarer på vekten sin.

annonse
Reklame

Rektor ved Vahl skole sier til Aftenposten at det er leit at jenta ikke opplevde at lærerne var til hjelp.

– Vi arbeider hardt med skolemiljøet og for å stoppe mobbing, og det er trist når vi ikke lykkes, sier rektor Pål Nesse.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.