George Soros. Foto: AP Photo/Francois Mori
annonse
annonse

Den «progressive» Open Society Foundations, som ledes av den ungarsk-amerikanske milliardæren George Soros, annonserte mandag at de vil ta den ungarske regjeringen til retten over lovene myndighetene har nedfelt for å hindre grupper som støtter illegal innvandring. Organisasjonen hevder Ungarn nekter sivile grupper deres «menneskerettigheter».

Open Society Foundations vil nå be Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg gripe inn for å «forsvare det ungarske demokratiet». Ifølge organisasjonen, som kjemper for at Europa skal ha åpne grenser mot Midtøsten og Afrika, nekter ungarske myndigheter dem deres rett til ytringsfrihet, organisering og samling, rettigheter som garanteres i artikkel 10 og 11 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Open Society Foundations krever at lovene annulleres.

De nye lovene trådte i kraft 1. juli i år, og innebar blant annet at det er blitt ulovlig å assistere mennesker i å migrere illegalt. Den som gjør seg skyldig i en slik forbrytelse kan potensielt havne i fengsel. Med lovene ble det også introdusert en 25 prosents skatt på organisasjoner som støtter illegal migrasjon. Dette har direkte innvirkning på Open Society Foundations, og deres underorganisasjoner.

annonse

– Regjeringen står fast ved pakken med lover for å stoppe Soros, da lovgivningen tjener viljen til det ungarske folk, og Ungarns og Europas sikkerhet, sier en talsperson for regjeringen i Budapest til Reuters.

Hva milliardæren ønsker å oppnå med å få de ungarske lovene trukket tilbake er å bidra til mer masseinnvandring, ifølge ungarske myndigheter.

– Soros’ organisasjon angriper Stopp Soros-pakken med alle mulige midler, da lovgivningen står i veien for illegal migrasjon. Målet til George Soros og organisasjonene som støttes av ham er å oversvømme Europa med migranter, sier talspersonen videre.

Open Society Foundations hevder på sin side at de ungarske myndighetene bare lyver.

annonse

– Den ungarske regjeringen har fabrikert et narrativ av løgner for å forblinde folk fra å se sannheten: at disse lovene er designet for å true uavhengige, sivile samfunnsgrupper, i nok et skritt mot å tie all dissens. Det er bare en ting denne lovgivningen vil stoppe, og det er demokratiet, sier presidenten i Open Society Foundations, Patrick Gaspard.

President Viktor Orbán og hands Fidesz-ledede koalisjon vant imidlertid valget forrige gang det ungarske demokratiet talte i april i år, etter å ha basert sin valgkamp på løfter om å beskytte landets grenser. Et flertall av ungarerne er også motstandere av at landet skal ta imot flyktninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon