Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Stringer
Del saken
 • 194
 •  
 •  
 •  
 •  

På tirsdag ble det avfyrte flere skudd da den marokkanske Marinen oppdaget speedbåter som forsøkte å smuggle migranter fra kystbyene Tetouan til Spania. Ifølge lokale medier skal skuddene som ble avfyrt ha drept en dame og såret tre andre migranter.

Marokkansk politi arresterte også 2 spanske statsborgere som angivelig skal ha vært kapteiner på fartøyet.

Ifølge det marokkanske innenriksdepartementet drev båten med ulovlig transport av migranter.

Det er andre gang på få dager at den marokkanske marinen griper inn for å stanse en båt som antas å frakte migranter over Middelhavet.

Antall mennesker som forsøker å ta seg fra Nord-Afrika til Spania, har økt som følge av at ruten mellom Libya og Italia er blitt stadig vanskeligere å bruke. Det skyldes at den libyske kystvakten tvinger båter tilbake til Libya, og at den italienske regjeringen har stengt havnene sine for private redningsbåter. Risikoen for å drukne på vei til Europa har også økt markant det siste året melder NTB.

Hendelsen har skapt sterke reaksjoner blant marokkanske foreldre da det ofte er både mindreårige og voksne som begir seg på ferden mot Europa. Flere videoer har blitt delt på sosiale medier som viser migranter som filmer sin ulovlige ferd mot Europa.

Øker beredskapen

Marokkanske myndigheter sier de har økt innsatsen i kampen mot båtmigranter og etablerte smuglernettverk.

Etter en pressekonferanse avholdt av myndighetene, sa talsmann Mustapha EL Khalfi at siden slutten av august har marokkanske myndigheter hindret omlag 54.000 forsøk på ulovlig innvandring til Europa.

El Khalfi sa videre at bare rundt 13% av de udokumenterte migrantene som forsøkte å ta seg ulovlig til Europa i 2018 var marokkanske statsborgere.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 194
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]