En av de mest kjente skikkelsene til forfatteren Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe . (NTB-arkivfoto) Inger Nilsson / filminnspillinger
annonse
annonse

Pippi Langstrømpe gjør comeback – i både bok- og radioteaterform.

En fornyelse av Pippi er på vei, skriver TT. Herfra heter det at hun i nyoppstått versjon er del av romfolket og at hun bytter ut Villa Villekulla med Rinkeby.

Fortellingen kommer til å bli tilgjengelig både som bok og som radioføljetong i Sveriges Radio play. Planene skal være godkjent av Astrid Lindgrens slektninger, skriver P4 Väst.

annonse

Ideen ble til da forfatteren Gunilla Lundgren holdt skriveverksted for rombarn i Rinkeby, og 12-årige Felicia Di Fransesco foreslo at de skulle skrive om Pippi.

Lundgren og De Fransesco har arbeidet fram fortellingen i samarbeid med andre barn som deltok på skriveverkstedet.

Til å begynne med skal Lindgrens slektningene ha sagt nei til bokplanene, men de forandret mening da de fikk kjennskap til at pengene prosjektet genererer skal gå til et barnebibliotek for rombarn i Bucuresti, samt at de fikk et løfte om at de skal få godkjenne manuset.

NTB

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon