REUTERS/Carlos Barria TPX IMAGES OF THE DAY
President Donald Trump vil trolig fortsette ordkrigen mot Iran når han onsdag for første gang leder et møte i FNs sikkerhetsråd.

Mange av FN-diplomatene er spente på om Trump vil overholde prosedyrer og regler som normalt styrer Sikkerhetsrådets diskusjoner.

annonse

USA varslet først at møtet utelukkende ville ha fokus på Iran. Men dagsordenen er blitt utvidet til å omfatte masseødeleggelsesvåpen og arbeid for å hindre spredning av atomvåpen.

annonse

Likevel må iranerne forvente seg knallhard kritikk fra den amerikanske presidenten når han inntar rollen som møteleder.

– Irans ledere plyndrer landets ressurser for å berike seg selv og for å spre kaos i Midtøsten, sa Trump i sin tale i FNs hovedforsamling tirsdag.

Også Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May skal delta på møtet i Sikkerhetsrådet. Iran har ikke bedt om taletid, med landets president Hassan Rouhani vil kort tid etter holde en pressekonferanse.

annonse
annonse

Barack Obama er den eneste tidligere amerikanske presidenten som selv har ledet møter i Sikkerhetsrådet. Obama ledet ett møte i 2009, og ett i 2014.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.