Stavanger 20180726. Stavanger tinghus Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del

Statsadvokaten ber om fire og et halvt års fengsel for den underslagstiltalte menneskerettighetslederen Loai Deeb.

– Det er underslaget, kombinert med hvitvaskingen som må telle mest i straffeutmålingen. Deebs omfattende bruk av falske dokumenter er blant de momentene som må tillegges vekt, sa statsadvokat Joakim Ziesler Berge i Økokrim i Stavanger tingrett torsdag, ifølge NRK.

Norsk-palestinske Deeb er tiltalt for å ha gamblet bort nesten 11 millioner kroner som tilhørte menneskerettighetsorganisasjonen som han ledet.

43 år gamle Deeb grunnla og ledet i flere år menneskerettighetsorganisasjonen GNRD, med hovedkvarter i Hillevåg i Stavanger. I årene etter grunnleggelsen i 2008 mottok organisasjonen flere store millionbeløp fra ukjente givere i Midtøsten.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

I forrige uke innrømmet Deeb i retten å ha gamblet bort 2–3 millioner kroner, men avviste at pengene tilhørte GNRD.

Deebs forsvarer, advokat Kjell M. Brygfjeld, har overfor NTB karakterisert tiltalen som en konstruksjon fra Økokrim for «å redde stumpene». Han viser til at en opprinnelig hvitvaskingssiktelse på over 100 millioner kroner ble frafalt av Økokrim.

GNRD ble slått konkurs i 2016, etter at politiet slo til mot organisasjonen året før. Deebs forsvarer vil holde sin prosedyre fredag.

(©NTB)

[email protected]


Del