Stavanger 20180726. Stavanger tinghus Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Statsadvokaten ber om fire og et halvt års fengsel for den underslagstiltalte menneskerettighetslederen Loai Deeb.

– Det er underslaget, kombinert med hvitvaskingen som må telle mest i straffeutmålingen. Deebs omfattende bruk av falske dokumenter er blant de momentene som må tillegges vekt, sa statsadvokat Joakim Ziesler Berge i Økokrim i Stavanger tingrett torsdag, ifølge NRK.

Norsk-palestinske Deeb er tiltalt for å ha gamblet bort nesten 11 millioner kroner som tilhørte menneskerettighetsorganisasjonen som han ledet.

annonse

43 år gamle Deeb grunnla og ledet i flere år menneskerettighetsorganisasjonen GNRD, med hovedkvarter i Hillevåg i Stavanger. I årene etter grunnleggelsen i 2008 mottok organisasjonen flere store millionbeløp fra ukjente givere i Midtøsten.

I forrige uke innrømmet Deeb i retten å ha gamblet bort 2–3 millioner kroner, men avviste at pengene tilhørte GNRD.

Deebs forsvarer, advokat Kjell M. Brygfjeld, har overfor NTB karakterisert tiltalen som en konstruksjon fra Økokrim for «å redde stumpene». Han viser til at en opprinnelig hvitvaskingssiktelse på over 100 millioner kroner ble frafalt av Økokrim.

GNRD ble slått konkurs i 2016, etter at politiet slo til mot organisasjonen året før. Deebs forsvarer vil holde sin prosedyre fredag.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon