Tysklands forbundskansler Angela Merkel Foto: AP Photo/Michael Sohn
annonse
annonse

I fjor refererte tyske myndigheter over ti tusen mistenkelige migranter til landets etterretningstjenester, noe som indikerer en dramatisk økning relativt til året før. Dette rapporterer Welt.

Ifølge oppdatert statistikk på migranter referert til etterretningstjenestene, fordi de mistenkes være en fare for den nasjonale sikkerheten, ble 10 597 slike innvandrere rapportert i 2017. I 2016 var tilsvarende tall 2 418. I 2015 ble 571 slike individer referert. Dette betyr at antall mistenkelige migranter referert til etterretningstjenestene har blitt mer en firedoblet to år på rad.

Inntil august i år ble 4 979 slike migranter referer til tysk etterretning.

annonse

Det er imidlertid uklart hvor mange migranter dette faktisk dreier seg om, da et individ teoretisk sett kan ha blitt rapportert inn flere ganger enn én. Det finnes heller ingen oversikt over hvilke rapporter som har vært berettigede.

Statistikken er blitt fremlagt på anmodning fra det liberale høyrepartiet FDP.

– Føderale myndigheter må utrede spørsmålet om hvorvidt det er noe bak disse økende tallene. Dersom BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) ikke engang har en statistikk over hvilke tips som viser seg å være berettigede eller grunnløse, reises spørsmålet om de innkommende ledetrådene blir prosesserte eller bare flyter omkring, sier riksdagsrepresentanten Stephan Thomae fra FDP.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon