Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidential Press Service / AP Photo / NTB scanpix
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan håper hans tre dager lange statsbesøk i Tyskland skal bli starten på et nytt kapittel.

annonse

Besøket kommer etter en periode der forholdet mellom Tyrkia og Tyskland til tider har vært svært anstrengt.

annonse

Erdogan landet på Tegel-flyplassen i Berlin torsdag ettermiddag og skulle etter planen møte flere tyrkiske organisasjoner bak lukkede dører i løpet av kvelden.

Det offisielle programmet begynner fredag morgen. Erdogan blir da tatt imot av Tysklands president Frank-Walter Steinmeier. Etter dette skal Erdogan spise lunsj med statsminister Angela Merkel, og til slutt er det statsbankett ved president Steinmeiers residens.

I forkant av besøket har Erdogan selv sagt at han håper dette skal bli starten på et nytt kapittel i forholdet mellom de to landene. Men det er ventet flere demonstrasjoner mot Erdogan under besøket, og tyske opposisjonspartier har bedt Merkel om å si tydelig ifra til Erdogan om hva hun syns om utviklingen i Tyrkia.

annonse
annonse

Flere opposisjonspolitikere har også varslet at de vil boikotte statsbanketten i protest mot menneskerettighetsbrudd i Tyrkia.

NTB-DPA-AFP

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.