Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidential Press Service / AP Photo / NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan håper hans tre dager lange statsbesøk i Tyskland skal bli starten på et nytt kapittel.

annonse

Besøket kommer etter en periode der forholdet mellom Tyrkia og Tyskland til tider har vært svært anstrengt.

Erdogan landet på Tegel-flyplassen i Berlin torsdag ettermiddag og skulle etter planen møte flere tyrkiske organisasjoner bak lukkede dører i løpet av kvelden.

Det offisielle programmet begynner fredag morgen. Erdogan blir da tatt imot av Tysklands president Frank-Walter Steinmeier. Etter dette skal Erdogan spise lunsj med statsminister Angela Merkel, og til slutt er det statsbankett ved president Steinmeiers residens.

I forkant av besøket har Erdogan selv sagt at han håper dette skal bli starten på et nytt kapittel i forholdet mellom de to landene. Men det er ventet flere demonstrasjoner mot Erdogan under besøket, og tyske opposisjonspartier har bedt Merkel om å si tydelig ifra til Erdogan om hva hun syns om utviklingen i Tyrkia.

Flere opposisjonspolitikere har også varslet at de vil boikotte statsbanketten i protest mot menneskerettighetsbrudd i Tyrkia.

NTB-DPA-AFP

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.