Sportsgiganten Nike sier de er dypt bekymret over voldtektsbeskyldningen rettet mot en av deres største internasjonale frontfigurer, Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Massimo Pinca
Del

En kvinne som mener at hun ble voldtatt av fotballstjernen Cristiano Ronaldo for ni år siden har levert en sivil klage for å få opphevet taushetserklæringen.

Taushetserklæringen er et resultat av at Cristiano Ronaldo skal ha betalt tre millioner for å stilne den amerikanske kvinnen Kathryn Morgan (34).

Morgan står fram med sin historie i den tyske avisen Der Spiegel. Hun hevder de to møtte hverandre på en klubb i Las Vegas, før han senere voldtok henne på en hotellsuite.

Episoden skjedde under en ferietur og for å unngå rettssak betalte han 375.000 dollar til kvinnen som i sin tid anmeldte ham for voldtekt.

Det tilsvarer over 3 millioner norske kroner. Det var i 2017 at saken ble kjent etter at Der Spiegel fikk kjennskap til saken gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Ifølge Der Spiegel har Mayorga gått til et sivilrettslig søksmål i Nevada på bakgrunn av taushetsavtalen, som hennes advokat stiller spørsmål ved. Hennes nye advokat hevder at kvinnens psykiske tilstand ikke var god nok til å signere en taushetsærklræing tilbake i 2009.

Ronaldo har hele tiden hevdet at han hadde frivillig sex med kvinnen. Hans advokater har varslet at Ronaldo vil gå til sak mot Der Spiegel etter at de publiserte voldtektsanklagen.

(©NTB)

[email protected]


Del