En politimann holder tak i den venstrevridde voldsutøveren på Tøyen torg. Foto: Privat skjermdump/Lars Thorsen
annonse

Resett har ved flere anledninger rapportert om voldelige angrep på meningsmotstandere utført av venstreekstremister. Vestlige konservative og islamkritiske samfunnsdebattanter, ofte kalt fascister av de venstreradikale, opplever stadig å bli truet, hetset og utsatt for vold fra militante venstrevridde. I dag fant et slikt angrep sted sentralt i vår egen hovedstad.

Cirka klokken 14 fredag ettermiddag ble Lars Thorsen, en sentral person i organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) angrepet av en venstreekstremist på Tøyen, da han besøkte et arrangement på torget i bydelen.

Thorsen hadde kamera på seg og filmet hendelsen. Klippet har han lagt ut på YouTube. Han forteller Resett at personer ved torget ikke syntes noe om at han var der.

annonse

– Jeg gikk inn på Tøyensenteret fra Finnmarksgata. Da så jeg at Ervin Kohn ble intervjuet av NRK. Jeg begynte da å filme det som foregikk rundt meg. Da ser jeg Rødt-politikeren Ali Mirahmadi komme mot meg sammen med en vakt med gul vest. Mirahmadi sier til meg at jeg ikke får være der, og truer med å hente politiet. Jeg står på mitt, og sier at jeg også har rett til å være til stede. Da forsvinner Mirahmadi for å hente politiet, mens vakten blir stående igjen for å passe på meg, forteller Thorsen.

En vakt blir stående å passe på Lars Thorsen, men forholder seg passiv til voldsutøvelsen.
Foto: Privat skjermdump/Lars Thorsen

Angrepet fant ifølge Thorsen sted etter at Mirahmadi hadde gått. En mann, som Thorsen sier har forbindelser til SOS Rasisme, kommer til stedet og går løs på islamkritikeren.

– Voldsmannen kommer inn fra siden og angriper. Han gir seg på meg, han dytter meg slik at det blir avstand mellom oss og vakten. Jeg ropte på Mirahmadi og på vakten. Voldsmannen gir seg på meg igjen, dytter et par ganger og slår meg gjentatte ganger. Jeg forsøkte å dytte ham vekk fra meg. Han slo hardt nok, og det var veldig ubehagelig. Jeg kjenner det på kinnben, hake og bryst, forteller Thorsen.

annonse

Det var mange mennesker i området rundt angriperen og Thorsen. Vakten, som Thorsen beskriver som en «en diger bamse av en nordmann» grep heller ikke inn. Angrepet blir først stoppet når en politimann griper inn.

– Politimannen går mellom oss, og tar først tak i voldsmannen, men slipper ham straks etterpå, og retter seg i stedet mot meg. Da stikker voldsmannen av. Jeg forsøker å forklare for politiet at jeg ble angrepet og at jeg ikke hadde gjort noe galt. Politimannen spurte NRK om de også hadde fått med seg opptrinnet på film, og det hadde de. Jeg ble på stedet i syv minutter for å snakke med politiet før jeg gikk.

Lars Thorsen var på stedet for å overvære en markering til forsvar for hijabkledde kvinner, etter rapporter om at en kvinne på Tøyen ble hetset, kalt ukvemsord og angrepet av en kvinne som ba henne om å ta seg hijaben.

– Jeg gikk dit mest fordi jeg syntes det var oppsiktsvekkende å stille i stand et slikt arrangement for en eneste dame som ble hetset. Nesten 50 organisasjoner har sluttet seg til dette oppropet. Det er et hysteri uten like. Det var også en skoleklasse der som skulle synge en sang. Det er hva jeg vil kalle indoktrinering, sier islamkritikeren.

Han poengterer at det mest oppsiktsvekkende ved denne hendelsen imidlertid var at vakten ikke grep inn, og bare stod og så på voldsutøvelsen.

– Det mest hårreisende ved denne episoden er at vakten ikke gjorde jobben sin, og at arrangørene bifaller voldelig adferd. Det var også mange mennesker rundt som kunne ha grepet inn. Men vakten, som var der utelukkende for å sørge for ro og orden, han kunne lett ha fått stopp på det. I stedet stod han bare og så på. Det var først da politiet kom at voldsutøvelsen ble avbrutt. Den «gode» volden er tydeligvis akseptabel for mange på Tøyen, sier Thorsen.

Operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt bekrefter hendelsen overfor Resett. Han forteller at angrepet på Lars Thorsen ble loggført i politiets registre.

– Det er registrert en hendelse der noen skal ha slått til Lars Thorsen. Dette ble loggført hos oss, men det førte ikke til noen pågripelse. Det ble ikke gjort noen anmeldelse, men dette avhenger av Thorsen selv, forteller Solberg.

annonse

– Thorsen sier at politimannen som grep inn under voldsutøvelsen lot gjerningsmannen slippe unna. Vet politiet noe om dette, og i så fall hvorfor dette kunne skje?

– Det står ingenting om det i vår logg, så det har jeg ingen opplysninger om, sier operasjonslederen.

Resett har også kontaktet Ali Mirahmadi for en kommentar. Han har foreløpig ikke svart på henvendelsen.

Thorsens videoklipp er lastet opp på YouTube.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse