Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyres nestleder Jan Tore Sanner er overrasket over at KrF-leder Knut Arild Hareide råder sitt parti til å vurdere et samarbeid med Ap og Sp.

– Jeg har respekt for prosessen KrF nå er inne i og avgjørelsen partiet skal fatte. Det er likevel overraskende at Knut Arild Hareide anbefaler KrF å samarbeide med Ap, SV og Sp om å kaste Erna Solberg som statsminister. Det vil være et historisk linjeskift for Kristelig Folkeparti, skriver han i en epost til NTB.

Sanner, som også er kunnskapsminister, mener KrF vil få størst gjennomslag på ikke-sosialistisk side i de sakene Hareide peker på som viktigst. Han peker på at KrF har fått betydelig gjennomslag når det gjelder bistand, kristendommens plass i skolen, lærernormen og rus og psykisk helse.

annonse

Ap har på sin side vendt KrF ryggen i saker som kontantstøtten, tidlig ultralyd, som Sanner mener åpner for sorteringssamfunnet, og å gi kommunene vetorett mot kristne skoler.

– Det regjeringsalternativet Knut Arild Hareide anbefaler sine medlemmer, er avhengig av Sosialistisk Venstreparti, som vil fjerne kristendommen fra barnehage, skole og Grunnloven, tilføyer han.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon