Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Mary F. Calvert

To menn har stått frem foran medlemmer i det amerikanske Senatets justiskomité, der de har sagt at det de var de, og ikke Brett Kavanaugh, som egentlig forgrep seg på Christine Blasey Ford under en hjemmefest i Maryland 1982. Dette rapporterer New York Post.

annonse

Flere republikanere i komiteen har offentliggjort en tidslinje på hendelsen som fant sted sent på onsdag, som inkluderer samtaler med de to mennene som har innrømmet at de forgrep seg på Ford.

Sammenfatningen inneholder en beskrivelse av republikanske tillitsvalgte der de intervjuer «en mann som mener han, og ikke dommer Kavanaugh, støtte på Dr. Ford i 1982.»

Episoden refererer til en hendelse, der Ford hevder at Kavanaugh utsatte henne for seksuelle overgrep på et soverom under en fest.

Senere på onsdag uttalte komitémedlemmene at de har snakket med en annen mann som også hevder han forgrep seg på Ford i 1982. Komiteen har ikke offentliggjort noen flere detaljer hva gjelder mennenes identitet, og de har heller ikke gått ut med mer informasjon om hvorfor de begge har stått frem med innrømmelser.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.