Illustrasjonsbilde. Paul Grover / Pool Photo via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannias statsminister Theresa May sier at myndighetene vil støtte et fotball-VM i Storbritannia og Irland i 2030.

Fotballforbundene i England, Wales, Skottland, Nord-Irland og Irland vurderer å gå sammen for å arrangere mesterskapet. Forbundene er nå i samtaler om et potensielt mesterskapsbud. Det vil i så fall støttes opp av britiske myndigheter, opplyser Theresa May.

– Avgjørelsen er opp til fotballforbundene. Hvis de bestemmer seg for å gå videre, kan de regne med myndighetenes fulle støtte, sier den britiske statsministeren ifølge BBC.

annonse

UEFA-president Aleksander Ceferin uttalte i begynnelsen av september at han mener Storbritannia bør arrangere mesterskapet. Irland ble med i forhandlingene 19. september.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) foretrekker at flere land skal gå sammen om å arrangere VM i framtiden. Argentina, Uruguay og Paraguay har bekreftet at de vil søke om mesterskapet i 2030. Det samme har Marokko, enten alene eller sammen med Algerie og Tunisia.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon