MALMØ, SVERIGE. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
annonse

En gruppe svensker med innvandrerbakgrunn i Malmø har etter det svenske valget startet en «motstandsgruppe» for å kjempe mot det de kaller «hverdagsrasisme», blant annet som et svar på suksessen til Sverigedemokratene under valget, skriver Breitbart.

Organisasjonen som hevder å være en grasrotbevegelse kaller seg ifølge Breitbart «Velkommen til motstand».

En av lederne, Miriam Negash, sier at hensikten med motstandsbevegelsen er å støtte innbyggere med innvandrerbakgrunn, innvandrere og asylsøkere som har lidd under rasisme, ifølge en reportasje i Sydsvenskan, som refereres av Breitbart.

annonse

Under deres første møte nylig møtte det opp flere hundre demonstranter som ropte slagord som «Hele Malmø hater rasister» og «Byen, landet, alt er vårt». Under demonstrasjonen ble det ble brukt flere plakater på arabisk i tillegg til de svenske. Negash presiserer at bevegelsen ikke har noen formell tilknytning til noen eksisterende grupper eller politiske partier.

«Vi er mange i Malmø, over 30 prosent. Vi trenger ikke gå rundt og være redde i gatene.»

Den nye «motstandsbevegelsen» kommer kun få måneder etter at en palestinsk innvandrer, Hussam Alkoblawi, etablerte et innvandrer styrt politisk parti i Malmø, skriver Breitbart.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse