Oslo 20180926. Barack Obama på plass i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

En av verdens teflonbelagte supergode (Obama) har vært på et hastig forretningsbesøk pr. privatjet i Norge og trolig hanket inn et antall millioner kroner samtidig. VG skriver at Obama «elsker Norge og nordmenn». Så flott. Som president mislyktes Barack Obama med det meste. Det han greide, var å holde USAs grenser vidåpne.

Det er nok utilsiktet da VG samtidig refererte til en grotesk drapssak i California som i realiteten er en del av arven etter denne politikken. Riktig nok ble den grovt kriminelle Ramon Alberto Escobar fra El Salvador arrestert og deportert gjentatte ganger, men det hjalp fint lite når det bare var å dra tilbake over grensa igjen.

Donald Trump oppnår merkbare resultater i sin kamp mot kriminell innvandring. Men det er lett å glemme at USA er et dypt splittet land. Demokratene kontrollerer flere delstater, og særlig storbyene. Mange av dem omfavner begrepet «sanctuary cities», som innebærer at de nekter å samarbeide med føderale myndigheter om innvandrerkriminalitet og deportasjoner.

annonse

Deler av USA fører følgelig fortsatt nærmest en «svensk» politikk på dette området, men med langt verre konsekvenser i antall drap, væpnet ran og gjengkriminalitet. Det er de kriminelle som fredes, og de lovlydige innbyggerne får svi. I demokratiske kretser ansees dette fortsatt for å være liberalt, ja, til og med progressivt.

Et eksempel er Obamas tidligere stabssjef Rahm Emanuel som ble borgermester i Chicago (Illinois) i 2011, og som er en av forgrunnsfigurene i kampen mot Trump og de føderale myndighetene. Etter å ha vært på retur, begynte den voldelige kriminaliteten i Chicago å øke igjen, og i 2016 sto byen aleine for halvparten av økningen av drap i USA. Med 100 000 aktive medlemmer i 60 gjenger ansees Chicago å være USAs mest gjenginfiserte by. «Bare» 650 drap i fjor ansees som et lyspunkt.

Delstaten California er solid «demokratisk» land, og innførte i fjor lovverk som formaliserer rollen som sanctuary state. Siden 2010 har kriminaliteten begynt å øke igjen, men myndighetene trøster seg med at «det var verre før». Det er jo riktig, men det hjelper ikke dagens innbyggere.

annonse

Ramon Alberto Escobar er siktet for tre drap, fem drapsforsøk og fire ran, ifølge VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon