Horst Seehofer. REUTERS/Michele Tantussi
annonse
annonse

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer, som flere ganger har vært i konflikt med statsminister Angela Merkel, taper oppslutning på en ny meningsmåling.

Bare 27 prosent av dem som er spurt i målingen til Kantar Public, for Der Spiegel, håper at Seehofer skal fortsette å spille en viktig rolle i politikken. Det er en nedgang på 12 prosentpoeng siden juni.

Seehofer, lederen for det bayerske CSU-partiet, som er ansvarlig for immigrasjon i Merkels regjering, har vært sentral i to større politiske konflikter hittil i år som truet med å velte den tyske regjeringen.

annonse

Den første var da han i strid med Merkels linje ville stenge grensene og krevde at asylsøkere skulle sendes ut, og den andre da han støttet etterretningssjefen i en konflikt om hva man skulle kalle høyreekstrem vold i Chemnitz.

Ifølge målingen er Seehofer nå mindre populær enn sosialdemokratenes leder Andrea Nahles og Merkel, selv om også Merkels oppslutning sank med 4 prosentpoeng til 47 prosent.

Seehofers CSU er en mer konservativ alliert av Merkels CDU, som bare fins i Bayern. CSU har styrt Bayern i over 70 år, men frykter å tape terreng til innvandringskritiske AfD ved valget i oktober.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon