EU-kommisær for justis likestilling, Vera Jouruvá. Foto: JOHN THYS / AFP
annonse
annonse

EUs kommissær for justis og likestilling har beklaget seg over at «dårlig nasjonalisme» er på fremmarsj, og indikerer at media må reguleres strengere for å få gjort noe med «problemet». Det rapporterer Politico.

Kommissær Vera Jourová hevdet at en «dårlig versjon av nasjonalismen» er på fremmarsj, parallellt med en angivelig økning i «rasistisk mishandling og diskriminering», samt «hat på nettet». Dette sa eurokraten i en tale i Wien, Østerrike.

– Media kan bygge dialogskultur eller så splid, spre feilinformasjon og oppfordre til ekskludering. Brexit-debatten er det beste eksempelet, sa Jourová.

annonse

Den mektige byråkraten mener at reguleringer av pressefriheten er veien å gå for å stanse den voksende nasjonalismen.

– Nesten daglig kan vi finne historier som er krydret for å peke ut fienden, for å male et bilde svart-hvitt. Jeg vil argumentere for en europeisk tilnærmelse til media basert på kvalitet og smart regulering, dersom det trengs, advarte eurokraten.

EU-kommisjonen er en institusjon som er ansvarlig for å foreslå ny lovgivning, implementere avgjørelser, og administrasjon av EU fra dag til dag. Kommisjonens medlemmer er imidlertid ikke folkevalgte.

annonse

Kommisær Jourovás fremste bekymringer later til å være «fremmedfrykt», «hat» og «rasisme», som hun nevnte flere ganger under sin tale. Hverken islamsk ekstremisme eller terror ble nevnt av EU-byråkraten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon