Oslo 20100212. Arfan Bhatti (midt i bildet) blant demonstrantene som var samlet på Universitetsplassen i Oslo, i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
annonse
annonse

Etter å ha lest teksten med overskrift: «Han vil forby karikaturer» i Klassekampen 27. september, har jeg en del spørsmål jeg håper å få svar på av Qasim Ali eller andre innen det muslimske miljøet.

Hvorfor lar muslimer, og spesielt muslimsk ungdom, seg så lett provosere? Har det noe med ære å gjøre, eller Koranen? Forklar! Kanskje jeg da vil forstå.

Hvorfor oppfordres det til jihad og hevn, og til utstedelse av fatwaer? Hvor kommer oppfordringene fra? Er det ikke fra imamer, mullaer eller ayatollaher?

annonse

Hvorfor blir ikke kristen ungdom og kristne provosert og krenket på samme måten når det blir satt søkelys på noe uforklarlig og ømtålig innen den religionen? Har dere reflektert over det?

Hvorfor lærer dere ikke opp ungdommen til ikke å la seg provosere? Hvorfor ikke lære dem opp til å overse og tilgi istedenfor å hevne? Hvorfor ikke vende det andre kinnet til?

Selvom dere mener Muhammed var gitt fullkommen kunnskap og var ufeilbarlig, kan dere ikke forvente at ikke-muslimer i 2018 vil mene det samme. I vår tid – i vår del av verden – har vi lov og rett til å pirke borti alle vedtatte sannheter både om religion og annet.

Rasisme fra alle leire må en selvfølgelig slå ned på, men det er ikke gitt at en side kan definere hva rasisme er. Alle mennesker bør respektere andre som mennesker, uavhengig av politisk eller religiøst ståsted.

annonse

Så: Nei til ny blasfemilov!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon