Illustrasjonsbilde. REUTERS/Juan Medina/File photo
annonse

Den spanske organisasjonen Proactiva Open Arms vil gjenoppta aksjonene for å redde migranter i Middelhavet mellom Libya og Italia.

annonse

De fleste NGOene har forlatt området de siste månedene, etter at Italias innenriksminister Matteo Salvini forbød private båter å legge til i italienske havner med migranter som var plukket opp av sjøen.

annonse

– Tiden er kommet. Astral returnerer til det sentrale Middelhavet. Å redde mennesker i fare er en plikt, ikke et valg, meldte Proactiva lørdag.

Før Proactivas kunngjøring var Aquarius, tilhørende SOS Mediterranee og Leger uten Grenser det eneste gjenværende private fartøyet i farvannet mellom Italia og Libya.

annonse
annonse

Aquarius ligger nå utenfor Malta og venter på å overføre 58 migranter til den maltesiske marinen. De skal sendes til Frankrike, Portugal, Spania og Portugal.

Overføringen er blitt hindret av dårlig vær, men skulle sannsynligvis gjennomføres søndag.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.