Illustrasjonsfoto: REUTERS/Bogdan Criste

I en video publisert av BBC vises seksåringer som blir instruert i å skrive homofile kjærlighetsbrev. Videoen har skapt kontrovers i sosiale medier, og mange reagerer på at man lærer barn om homofilt samliv i så ung alder.

annonse

Videoen viser elever ved Bewsey Lodge barneskole som får instrukser om å skrive et kjærlighetsbrev fra «prins Henry» til hans mannlige tjener, «Thomas».

– Dere skal fortelle Thomas hvorfor det er en brilliant idé for ham å gifte seg med dere, sier lærer Sarah Hopson som instruerer elevene.

Hun mener at det er viktig å lære barn om homofilt samliv i ung alder, fordi barna uansett vil finne «dette mangfoldet omkring seg».

– Om de kan være aksepterende i denne alderen, vil du ikke stå overfor dette senere, fordi barna vil være aksepterende nå og vil akspetere dette mangfoldet omkring seg, sier Hopson.

Foto: Skjermdump fra Facebook

I sosiale medier er det imidlertid mange som er kritiske til denne undervisningen, og skolen blir anklaget for å prakke på barn leksjoner som ikke er passende for deres alder. På Facebook er det flere negative kommentarer som kritiserer skolen for seksualisering av barn i ung alder.

I en kommentar skrevet av skolens rektor, som svar på de mange anklagene, heter det blant annet følgende:

– Vi lærer dem også om rasisme, ekstremisme og religion, og den samme filosofien er gjennomgående. Jeg vil utfordre enhver som tviler på kraften i det vi prøver å gjøre med LHBT+ til å komme og snakke med noen av de små menneskene våre. De kan fortelle deg om respekt og hvordan, om du vil, du kan gå på skolen i skjørt som gutt, og at det er greit. Om du har to mødre eller to fedre, så lenge du er elsket, så er det kult. Og det er ingenting som heter gutte- og jenteting, det er bare – hva som helst!, skriven rektoren.

Skolen later til å legge sterk vekt på kulturelle, etniske, religiøse og seksuelle forskjeller. På skolenes hjemmeside markedsfører de seg blant annet ved å vise en video der elevene leser fra et manus om likestilling, kjønnsidentitet og andre temaer koblet til såkalt «sosial rettferdighet».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.