UNRWA bistår 1,3 millioner registrerte flyktninger på Gazastripen og driver blant annet skoler og helseinstitusjoner i den palestinske enklaven, som er under israelsk blokade. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) evakuerer flere av sine utenlandske ansatte fra Gazastripen.

UNRWA er bekymret over sikkerheten til de ansatte etter at USA nylig kuttet 2,5 milliarder kroner i årlig pengestøtte til FN-organisasjonen.

Norge og andre giverland har lovet å trappe opp støtten til UNRWA, men organisasjonen har likevel måttet si opp over 250 lokalt ansatte på Gazastripen og Vestbredden. Mange andre har fått omgjort sine fulltidsstillinger til deltid.

annonse

Mandag ble det demonstrert utenfor et hotell der det ble holdt et møte i UNRWA-regi.

– Tidligere i dag ble flere ansatte hetset og hindret i å utføre sitt arbeid, heter det i en kunngjøring fra FN-organisasjonen.

– UNRWA har besluttet å trekke deler av sin internasjonale stab midlertidig ut fra Gazastripen, der ansatte har opplevd flere bekymringsfulle sikkerhetshendelser den siste tiden, heter det videre.

annonse

En kilde i UNRWA opplyser at rundt ti av organisasjonens ansatte mandag forlot Gazastripen.

UNRWA bistår rundt 1,3 millioner registrerte palestinske flyktninger i enklaven, som er under israelsk blokade.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon