Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
annonse
annonse

Utrolige scener ved åpningen av den nye moskéen i Köln-Ehrenfeld-distriktet, skriver den tyske avisen Bild Zeitung: Plutselig dukket det opp tyrkiske sikkerhetsstyrker. De rullet ut et rødt-hvitt fløytebånd – en barriere for å holde demonstranter unna. Åpningen av den nye moskéen ble foretatt av den tyrkiske presidenten Erdogan under hans nylig avsluttede besøk i Tyskland.

Ifølge Bild overtok de tyrkiske sikkerhetsstyrkene til tider en hel gate i Köln – noe avisen mener burde vært en oppgave for det tyske politiet. Til dette formålet brukte mennene også fløytebånd med innskriften «Polizeiabsperrung».

Hendelsen som Bild karakteriserer som skandaløs begynte i krysset Vogelsanger / Innere Kanalstraße og moskéen. Noen politimenn hadde trukket seg tilbake da menn i mørke drakter dukket opp, noen hadde solbriller, knapper i ørene og pins med tyrkiske symboler. De tyrkiske sikkerhetsvaktene mobbet ifølge Bild uvelkomne journalister og kom i noen tilfeller med trusler.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon