Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
annonse

Utrolige scener ved åpningen av den nye moskéen i Köln-Ehrenfeld-distriktet, skriver den tyske avisen Bild Zeitung: Plutselig dukket det opp tyrkiske sikkerhetsstyrker. De rullet ut et rødt-hvitt fløytebånd – en barriere for å holde demonstranter unna. Åpningen av den nye moskéen ble foretatt av den tyrkiske presidenten Erdogan under hans nylig avsluttede besøk i Tyskland.

annonse

Ifølge Bild overtok de tyrkiske sikkerhetsstyrkene til tider en hel gate i Köln – noe avisen mener burde vært en oppgave for det tyske politiet. Til dette formålet brukte mennene også fløytebånd med innskriften «Polizeiabsperrung».

annonse

Hendelsen som Bild karakteriserer som skandaløs begynte i krysset Vogelsanger / Innere Kanalstraße og moskéen. Noen politimenn hadde trukket seg tilbake da menn i mørke drakter dukket opp, noen hadde solbriller, knapper i ørene og pins med tyrkiske symboler. De tyrkiske sikkerhetsvaktene mobbet ifølge Bild uvelkomne journalister og kom i noen tilfeller med trusler.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.