USAs forsvarsminister Jim Mattis Andrew. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs forsvarsminister Jim Mattis har avlyst en reise til Kina, der han etter planen skulle ha samtaler med sin kinesiske motpart Wei Fenghe.

Forholdet mellom USA og Kina er kjølig etter at president Donald Trump innførte høye tollsatser på en rekke kinesiske varer, noe som har fått kinesiske myndigheter til å svare med same mynt.

Trumps beslutning om å selge våpen og militært utstyr for over 10 milliarder kroner til Taiwan, ble heller ikke godt mottatt i Beijing.

annonse

Ifølge kilder i Pentagon skulle Mattis besøke Kina senere i oktober og etter planen ha samtaler med forsvarsminister Wei Fenghe.

Kinesiske myndigheter stakk ifølge kilden kjepper i hjulene for dette og har gjort det klart at Wei har andre planer, opplyser kildene.

Mattis kommenterte mandag ikke opplysningene om det avlyste besøket, men bekreftet at USAs forhold til Kina nå er anstrengt.

annonse

– Det er spenningsfelt i forholdet, men basert på de samtalene som fant sted i New York i forrige uke, samt andre ting som kommer opp, kan vi ikke se at det er forverret, sa Mattis.

– Dette skal vi få orden på, la han til.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon