Illustrasjonbilde. Khalifa Haftar under en internasjonal konferanse om Libya på Elysee-palasset i Paris, 29. mai 2018. REUTERS/Philippe Wojazer /File Photo
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Styrkene til Libyas nye sterke mann general Khalifa Haftar – kjent som Libyan National Army (LNA) – gikk til angrep på Wasit al-Blad-nabolaget i byen Derna i Øst-Libya på søndag, ifølge avisen the Libya Observer.

Wasit al-Blad er kontrollert av Derna Protection Force – en islamistisk og jihadistisk gruppe tidligere kjent som Shura Council of Mujahideen in Derna. Haftars styrker sier at de nå går inn i nabolaget for å ta ut terrorister.

Kampene fortsetter i dag og ødeleggelsene skal være store som følge av LNAs bruk av artilleri mot jihadistene. Styrkene til Haftar skal nå være på vei til å fullstendig omringe den islamistiske gruppen.

Haftars styrker annonserte allerede i mai en militær operasjon for å frigjøre Derna fra Derna Protection Force, og erklærte seier over gruppen i juli. Siden den gang har byen sett sporadiske kamper mellom LNA og islamistene.

Libya har helt siden Muammar Gaddafis fall i oktober 2011 gradvis blitt delt i to.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]