Illustrasjonbilde. Khalifa Haftar under en internasjonal konferanse om Libya på Elysee-palasset i Paris, 29. mai 2018. REUTERS/Philippe Wojazer /File Photo
Del

Styrkene til Libyas nye sterke mann general Khalifa Haftar – kjent som Libyan National Army (LNA) – gikk til angrep på Wasit al-Blad-nabolaget i byen Derna i Øst-Libya på søndag, ifølge avisen the Libya Observer.

annonse

Wasit al-Blad er kontrollert av Derna Protection Force – en islamistisk og jihadistisk gruppe tidligere kjent som Shura Council of Mujahideen in Derna. Haftars styrker sier at de nå går inn i nabolaget for å ta ut terrorister.

Kampene fortsetter i dag og ødeleggelsene skal være store som følge av LNAs bruk av artilleri mot jihadistene. Styrkene til Haftar skal nå være på vei til å fullstendig omringe den islamistiske gruppen.

Haftars styrker annonserte allerede i mai en militær operasjon for å frigjøre Derna fra Derna Protection Force, og erklærte seier over gruppen i juli. Siden den gang har byen sett sporadiske kamper mellom LNA og islamistene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Libya har helt siden Muammar Gaddafis fall i oktober 2011 gradvis blitt delt i to.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører