Illustrasjonsbilde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 14 års fengsel for å ha ristet sin ti uker gamle sønn så voldsomt at gutten døde av skadene.

– Filleristingen førte til dødelige hodeskader og blant annet ribbeinsbrudd og netthinneløsning og blødning i øyebunnen på det venstre øyet, skriver Borgarting lagmannsrett i et sammendrag av dommen, som falt tirsdag ettermiddag.

Den rundt ti uker gamle gutten var påført «shaken baby syndrom» og døde av skadene faren påførte ham. Lagmannsretten påpeker at faren også hadde filleristet sønnen to-tre uker tidligere og derfor måtte forstå at spedbarnets reduserte allmenntilstand de siste ukene før den dødelige filleristingen i hvert fall delvis skyldtes filleristing.

annonse

Dommen på 14 års fengsel er tre år kortere enn det mannen ble dømt til da han ble funnet skyldig i tingretten, og tilsvarende lavere enn aktors straffepåstand. Mannen er også dømt til på betale 200.000 kroner i erstatning til barnets mor.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon