Tommy Robinson. Foto: JOEL GOODMAN / LNP / REX / SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

Den islamkritiske aktivisten Tommy Robinson har sverget på at han vil saksøke Sky News etter at kanalen feilsiterte ham i en reportasje, som av kritikere nå er blitt stemplet som falske nyheter.

– Overskriften som har gått rundt omkring i verden er at Tommy Robinson sier han ikke bryr seg om han – som i «jeg» – pisker opp frykt mot muslimer, sier aktivisten i en YouTube-video.

Han referer til Sky News’ overskrift «Tommy Robinson: I don’t care if I incite fear of muslims», som er blitt gjentatt av store deler av den britiske og internasjonale pressen. Også norske Nettavisen har gjort seg skyldig i denne svært upresise gjengivelsen av det Tommy Robinson sa under intervjuet med Sky News, men har siden korrigert sin artikkel og overskrift.

annonse

– Det jeg faktisk snakket om var en undervisningsvideo fra Nederland som ble vist ved skoler for å lære unge jenter om den manipulerende måten muslimske menn i Nederland, marokkanske menn, groomer unge ofre på.

Det var videoen Robinson refererte til da han sa han ikke brydde seg om den pisket opp frykt mot muslimer.

– Vi snakket om en video, ikke om meg, eller mine synspunkter. Det hadde ingenting å gjøre med mine synspunkter – en video, og jeg sa at jeg ikke bryr meg om den pisker opp frykt.

Tommy Robinson kan dessuten avsløre at hans fetter i hemmelighet filmet hele samtalen med Sky News. Dette fordi han har erfaring med at de vrenger på uttalelsene hans, og han ville forsikre seg om at han kunne bevise dette dersom det skjedde igjen.

annonse

– Dere vil se at overskriften dere har lest i dag i alle aviser, av alle journalister, de har forandret på ordene og de har forandret på konteksten, slår aktivisten fast.

I YouTube-videoen, samt på sin Facebook-side har Tommy Robinson varslet at han vil gå til injuriesøksmål mot Sky News. Samtidig har Ofcom, som er britenes klageinstans hva gjelder TV-programmer, har fått inn over 2000 klager på den grove forvrengingen av Tommy Robinsons ord i Sky News.

– De tror at dere, folket, er så dumme at de kan lyve, manipulere og forandre, og plassere sitt narrativ inn i enhver historie de måtte ønske, for å få dere til å tenke på en spesiell måte om mennesker og deres meninger, sier Robinson på YouTube.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon