Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En kvinne som har vært siktet for drap sammen med sønnen etter at en 21 år gammel mann falt fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, er løslatt fra varetekt.

Samtidig fikk politiet onsdag medhold i kravet om fire ukers forlenget varetekt for kvinnens sønn, som er jevnaldrende med mannen han er siktet for å ha drept, ifølge Bergens Tidende. Sønnen og avdøde oppholdt seg i leiligheten til moren før avdøde havnet i bakken sju etasjer nedenfor. I tiden etter drapet hevdet sønnen at 21-åringen falt ved en ulykke, men har senere endret forklaring.

– Han har forklart at handlinger han gjorde inne i leiligheten, førte til at kameraten døde. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sier sønnens forsvarer, advokat Bjarte Aarlie.

annonse

Politiet bekrefter at kvinnen, som er i 40-årene, er løslatt fra varetekt.

– Hun ble løslatt tirsdag. Hun er fortsatt siktet i saken, men vi anser at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Ifølge kvinnens forsvarer, advokat Kaj Wigum, er kvinnen lettet over å ha blitt løslatt.

annonse

– Løslatelsen betyr at det ikke er bevismessig dekning for å anklage henne for drap eller medvirkning til drap, sier han.

Sønnen ble sist avhørt mandag denne uken.

– Vi anser saken som ferdig etterforsket. Det er bare noen små ting som gjenstår før vi kan sende saken over til statsadvokaten, sier Høyland til BT.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon