(Photo by Thomas SAMSON / AFP)
annonse
annonse

Alvorlige terrorhandlinger får selvsagt mye omtale i mediene. Når det ikke har skjedd noen på en lengre periode er det lett å trekke feilslutningen: Faren er over. Islamistene er ikke så farlige likevel.

Men faktum er at mange terrorhandlinger bli forhindret, og det får liten omtale i msm-media. Som ved daggry tirsdag. Da stormet fransk politi et sjiamuslimsk trossenter. «Dette er en terrorbekjempelse,» sier de lokale myndighetene i en uttalelse ifølge telegrambyrået Reuters.

Politiet arresterte tre av moskeens ledere for ulovlig våpenbesittelse. De mistenkes for koblinger til terroristorganisasjoner.

annonse

Frankrike har det største muslimske samfunn av samtlige land i Europa. Islamistiske militante og folk inspirert av radikale grupper som Den islamske staten har drept nær 250 personer de siste årene.

Rundt 200 politibetjenter, inkludert elite-tropper fra Paris, deltok i raidet mot trossamfunnet Centre Zahra France og hjemmene til et dusin av dets medlemmer i Grande Synthe nær den nordlige havnebyen Dunkerque.

«Center Zahra Frances aktiviteter har vært under særlig overvåking på grunn av dets leders klare støtte til flere terroristorganisasjoner og bevegelser som anvender ideer i strid med (franske) republikanske verdier,» heter det i en uttalelse.

annonse

Innenriksminister Gerard Collomb sier at tre personer ble satt i varetekt etter oppdagelsen av ulovlige våpen, og at en bønnestue ble stengt. Raidene falt ifølge Reuters sammen med en kunngjøring om at Frankrike hadde tatt beslag i eiendeler som tilhører Irans etterretningstjenester, uten at politiet mener det kan påvises konkret samarbeid mellom den raidede moskeen og den iranske etterretningstjenesten. Men trossamfunnet er sjiamuslimsk og støtter det iranske regimet.

Senterets nettside sier at det har noen 8000 «tilhengere» på nettsidene for sosiale nettverk, og målet er å spre islams budskap via film, radio, skrifter og konferanser. Det tilbyr også et kontaktpunkt om sosiale, familie og religiøse forhold. 5 millioner av Frankrikes 67 millioner innbyggere er muslimer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon