President Vladimir Putin. Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS
annonse
annonse

Tross landsomfattende protester har Russlands president Vladimir Putin skrevet under på en særs upopulær lov som øker den offentlige pensjonsalderen i landet.

Pensjonsreformen ble vedtatt i det øvre kammeret i den russiske nasjonalforsamlingen tidligere onsdag, og manglet dermed bare presidentens signatur for å bli lov.

Under den nye loven vil den offentlige pensjonsalderen i Russland gradvis økes fra 60 til 65 år for menn og fra 55 til 60 år for kvinner. Det er første gang pensjonsalderen i landet økes på over 90 år.

annonse

Etter at reformforslaget ble presentert midt under fotball-VM i sommer, har det utløst betydelig misnøye i den russiske befolkningen. Det har vært en rekke demonstrasjoner mot endringen rundt om i landet, og Putins oppslutning falt kraftig.

I slutten av august besluttet Putin at reformen skulle modereres. Det medførte at pensjonsalderen for kvinner kun ble hevet til 60 år og ikke til 63 år, som regjeringen opprinnelig foreslo. Den russiske presidenten endret også reformen slik at kvinner med tre barn eller mer kan pensjonere seg tidligere, og selskaper som nekter å ansette folk som nærmer seg offentlig pensjonsalder kan straffes med bøter.

Tross endringene er et flertall av russerne imot reformen. Peskov avviser imidlertid at Kreml er bekymret over fallet i Putins oppslutning.

– Hans hovedmål er å arbeide for det russiske folk, sa han.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon