BERGEN 2. februar 2014. Bjørgvin fengsel i Åsane. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Bergen fengsel skal spare 1 million kroner på å sende ansatte hjem en time tidligere. Det kan bidra til mer isolasjon blant innsatte, hevder fagforening.

annonse

Kuttene kommer som følge av regjeringens avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform, forteller tillitsvalgt Haakon Mjelde i Bergen fengsel til Klassekampen. Han representerer fengselsbetjenter som er organisert i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund (NFF).

Neste år skal ansatte ved Bergen fengsel slutte en time tidligere på jobb, klokka 22 til klokka 21 i stedt for klokka 22. Det spare fengselet for 1 million kroner. Det vil det få konsekvenser for de innsatte, ifølge Mjelde.

– Når vi starter i ny turnus i januar, vil det føre til mer isolasjon, sier han til avisa.

Fengselsleder Harald Åsaune i Bergen fengsel sier de ikke kan kutte mer i administrasjonen, etter flere kuttrunder. Åsaune sier at de innsatte må være mer på cellene sine når den nye turnusen trer i kraft, og at det ikke er nok penger til å aktivisere og følge opp de innsatte slik de ønsker.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.