(AP Photo/Dita Alangkara)
annonse
Det offisielle tallet på omkomne etter jordskjelvet og tsunamien i Indonesia har steget til 1.424. Fremdeles er det ventet at tallet blir høyere.

I tillegg er 2.550 er alvorlig skadd, opplyser talsperson for Indonesias krisemyndigheter Sutopo Purwo Nugroho på en pressekonferanse i Jakarta torsdag.

Han legger til at flere ofre fortsatt ligger under løse jordmasser og sammenraste bygninger etter jordskjelvet og tsunamien som rammet byen Palu og omegn sentralt på øya Sulawesi forrige fredag.

På en annen pressekonferanse opplyser indonesisk politi at 92 mennesker er pågrepet for plyndring under kaoset som har oppstått etter tragedien. Ifølge lokal TV har de stjålet alt fra motorolje og dekk til keramikkfliser og jordbruksutstyr. Myndighetene har åpnet for at folk kan ta mat, men slår hardt ned på plyndring av andre varer.

annonse

Jordskjelvkatastrofen førte til omfattende materielle skader, blant annet på flyplassen i Palu, som kun har vært delvis operativ den siste uka. Etter omfattende reparasjoner har flyplassen igjen kapasitet til å ta imot utenlandske fly, og elleve fly fra Singapore, Sør-Korea, Japan og andre land står klare for å fly inn nødhjelp og hjelpe med evakueringsarbeidet. Det er ventet at flyplassen gjenåpnes for sivil trafikk senere torsdag.

Over 70.000 hjem er ødelagt og FN anslår at 200.000 mennesker har behov for umiddelbar nødhjelp i Sulawesi. Redd Barna anslår at 600.000 barn er rammet, og sier mange barn er foreldreløse som følge av jordskjelvkatastrofen.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse

andreas.lof@ntb.no

annonse