Finansministeren betaler 40.000 kroner i året for leie Andersens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansminister Siv Jensen (Frp) vedgår at hun kan havne i en habilitetsskvis etter hytteavtalen med milliardær Johan H. Andresen.

Jensen sier til E24 at hun vurderte hytteavtalen grundig før hun skrev under på den ti år lange leiekontrakten med Andersen, som er leder av Etikkrådet som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet.

– Hovedspørsmålet her er fremtidig habilitet; da jeg inngikk avtalen, hadde jeg ikke noe forhold til ham i det hele tatt. Men nå som jeg leier av han, så vil mine alarmklokker ringe med en gang, dersom det kommer opp saker som angår ham, sier Jensen til nettavisen.

annonse

Finansministeren betaler 40.000 kroner i året for leie Andersens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon