Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide kan vente seg motbør når han torsdag kveld besøker fylkeslaget i Agder for å ta samarbeidsdiskusjonen.

annonse

Hareide og de to nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad skal de neste ukene delta på en rekke møter i KrFs fylkeslag, i forkant av at partiet holder ekstraordinært landsmøte 2. november.

Først ut er altså Agder torsdag kveld. 20 av 24 lokallagsledere i det snart sammenslåtte fylket deler ikke Hareides syn om at partiet bør søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, ifølge en undersøkelse NRK har gjort. I fylkeslaget finnes det også stemmer som mener Hareide ikke kan fortsette som leder.

Også nestleder Kjell Ingolf Ropstad deltar på møtet i Vennesla torsdag. Møtet er lukket for mediene.

Agder KrF holder sitt ekstraordinære årsmøte 26. oktober og skal da velge 18 delegater til landsmøtet.

annonse
annonse

Dette blir den største fylkesdelegasjonen, fulgt av Rogaland, som Hareide besøker sammen med Bollestad på fredag. Også i Rogaland er motstanden mot å samarbeide med venstresiden stor, men ifølge Stavanger Aftenblad mobiliserer Ap-vennlige krefter for at Hareide skal bli hørt.

Rogaland har sitt ekstraordinære fylkesårsmøte 20. oktober og skal da velge 16 av de 193 landsmøtedelegatene.

Fylkesårsmøtene skal også avgjøre om de skal binde delegatene på landsmøtet til å stemme for et bestemt syn. Fylkesstyret i Agder innstiller på at deres delegater ikke bindes, men at de skal reflektere synet i fylkeslaget så langt som mulig.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.