Illustrasjonsfoto. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
annonse
annonse

Anklager om at russisk etterretning driver omfattende dataspionasje i vestlige land, er tøvete og et utslag av spionmani, sier russiske ledere.

– Det er blitt populært i visse sirkler som er negativt innstilt til Russland å fremme anklager om såkalt russisk hacking og dataangrep, sier viseutenriksminister Sergej Riabkov.

Nederland hevdet torsdag å ha avslørt russiske planer om et dataangrep mot hovedkvarteret til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i Haag.

annonse

Flere andre NATO-land anklager russisk etterretning for tilsvarende virksomhet.

Storbritannia hevdet torsdag at Russland har stått bak hacking av Verdens antidopingbyrå (WADA), spredning av dataviruset Bad Rabbit og tyveri av eposter fra en TV-kanal basert i Storbritannia.

USAs justisdepartement offentliggjorde samme dag tiltaler mot sju russere som anklages for dataangrep mot blant andre WADA og et atomenergiselskap i USA.

annonse

– Disse anklagene mot Russland fra Nederland og Storbritannia, støttet av USA, om angivelige dataangrep, er som vanlig tøvete og kan ikke sees på som noe annet enn provokasjon i stor skala, sier formannen i utenrikskomiteen i det russiske underhuset, Leonid Slutskij.

– Heller ikke denne gangen er det beviser, sier han til nyhetsbyrået Tass.

– Dette er en smertefull påminnelse om propagandaforsøkene under den kalde krigen, sier han.

– Vestens spionmani tiltar i styrke, sier en talsperson for russisk UD.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon