Tommy Robinson. Illustrasjonsbilde. FOTO: PETER MACDIARMID / REX / SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

En 17 år gammel jente har fortalt StokeonTrentLive at hun ble utstøtt allerede første dag på sitt lokale college i Cheshire, Storbritannia, der hun hadde begynt for å få kvalifikasjoner i matte og engelsk. Årsaken til at hun ble ustøtt var at hun var «for høyrevridd».

Hun fortalte at klasserommet hennes var dominert av svært venstrevridde supportere av Jeremy Corbyn. Da en debatt blusset opp, ble det snart tydelig at hun stod alene mot resten av studentene, samt ansatte ved skolen.

– Det var den første dagen og vi hadde alle en samtale der Jeremy Corbyn ble tatt opp, jeg ba folk om å ikke gå inn i det, fordi jeg var i et rom fylt av venstrevridde, sa studenten.

annonse

Da hun ble spurt om hvem som var hennes favorittperson svarte hun åpent og ærlig at hun ser på den islamkrititiske aktivisten Tommy Robinson som en helt.

– Så begynte klassen å spørre folk om hvem deres favorittperson var, og jeg sa Tommy Robinson. Jeg liker det han gjør for vårt land, og jeg følger alle hans historier – jeg synes han er en reddende engel, erklærte studenten.

17-åringen fortalte at denne innrømmelsen medførte at hun ble utstøtt, og at de andre studentene og læreren fikk henne til å føle seg så ukomfortabel at hun var livredd for å fortsette kurset. Hun har nå trukket seg ut.

– Jeg sa min mening og læreren sa «ha deg ut, vi vil ikke ha folk med dine synspunkter». Jeg ble gitt en siste advarsel om at jeg var for høyrevridd. Alle bør ha lov til å ha en egen mening, men jeg følte at min ble skutt ned. Jeg er livredd og vil ikke tilbake, fortalte jenta.

annonse

Gareth Cook er jentas far, og han ble rasende da han fikk vite at ansatte ved skolen hadde ment at hun ikke kunne gå der, på grunn av sine synspunkter. Cook er også åpen om sin egen støtte til Tommy Robinson.

– Jeg er en stor fan, og synes mannen er en legende, men slik reagerer folk når de hører hans navn, sa han.

Kurset jenta hadde begynt på drives av en organisasjon kalt Total People. De er blitt konfrontert med historien og har kommet med en generisk uttalelse, rapportert av the Daily Mirror. Jenta er ikke engang nevnt i «forklaringen».

– Vi er en inkluderende organisasjon, vi er verdidrevne, og vi ber om at alle studenter er samarbeidsvillige; respekterer hverandres synspunkter og jobber mot felles mål, heter det blant annet i uttalelsen.

– Vi er sikre på at vi bidrar med et rettferdig og støttende miljø som gjør det mulig for alle å jobbe sammen og oppnå deres lærings- og arbeidsrelaterte mål. Vi står fast ved britiske verdier som demokrati, rettsstaten, respekt og toleranse, og individuell frihet, heter det avslutningsvis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon