oto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter følelsesutbruddene i senatshøringen, har Brett Kavanaugh skrevet et avisinnlegg der han forsvarer sin upartiskhet som dommer.

Mens politikerne diskuterer FBI-rapporten om den omstridte kandidaten til den ledige dommerjobben i høyesterett og demonstranter krever at han ikke blir godkjent, har hovedpersonen skrevet et slags forsvarsskrift i Wall Street Journal.

Kraftfull og inderlig

I innlegget, som har fått tittelen «Jeg er en uavhengig og upartisk dommer», forsvarer Kavanaugh følelsesutbruddene han kom med da høringen tok opp anklagene om at han begikk et seksuelt overgrep i skoletiden. Kavanaugh var sint, og han tok til tårene. Han klaget over «et beregnende og regissert politisk angrep drevet av åpenbart oppsamlet sinne mot president Trump og valgseieren i 2016».

annonse

– Min forklaring i høringen var kraftfull og inderlig, fordi jeg kraftfullt og inderlig avviser påstanden mot meg, skriver han.

– Jeg tar ikke avgjørelser i saker basert på personlige eller politiske preferanser, skriver han vider og legger til at landets øverste domstol «må aldri ses på som en partipolitisk institusjon».

Kavanaugh avviser anklagene fra professor Christine Blasey Ford om at han forgrep seg på henne i det hun oppfattet som et voldtektsforsøk på 1980-tallet.

Livstid

I tillegg til at mange mener det han er anklaget for, gjør han uegnet som høyesterettsdommer, er det også dem som mener at hans opptreden i høringen viser at han er uskikket til det mektige vervet. Fredag er det ventet at Senatet vil holde sin første avstemning om hans kandidatur.

annonse

Dersom han får jobben, vil Kavanaugh sørge for konservativt flertall i domstolen der dommerne utnevnes på livstid. Det kan påvirke amerikansk juss og politikk i flere tiår.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon