En afrikansk migrant etter at han ankom Europa. Foto: REUTERS/Juan Medina
annonse

Seks asylsøkere i den italienske byen Savona er blitt arresterte for å ha forsøkt å selge narkotika til barn utenfor skolen i byen, mens de lot som om de var mindreårige.

annonse

Arrestasjonene kom som del i en større aksjon mot narkotikavirksomhet i den nordvestlige regionen Liguria. Totalt ble ti asylsøkere tatt i Savona, seks ble arrestert, og de resterende fire ble gitt ordre om å forlate landet. Dette rapporterer Il Giornale.

annonse

Ifølge etterforskerne kom alle asylsøkerne fra det sentrale Afrika. De har pleid å gjemme unna marihuana og hasj i busker, og ved å grave det ned på steder der det lett kunne graves opp igjen. Operasjonen medførte at politiet kunne konfiskere store mengder narkotika og ta asylsøkerne vekk fra gatene. Saken har mange likheter med en tidligere operasjon lenger sør i landet, i Apulia, der italienske Carabinieri-politibetjenter arresterte seks gambiske migranter, som også solgte rusmidler til barn.

Afrikanske migrantgjenger har dominert stadig mer i gatebildet i enkelte byer på tvers av Italia, i etterkant av landets store migrasjonskrise. Flere byer, som Castel Volturno, er blitt fullstendig overtatt av nigerianske gjenger.

annonse
annonse

Kriminalitet begått av migranter i Italia har økt dramatisk de siste årene, og Innenriksdepartementet har offentliggjort statistikk som viser at migranter var mistenkte gjerningsmenn ved så mange som en av tre rapporterte kriminelle handlinger, trass i at kun åtte prosent av befolkningen er migranter.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.