En afrikansk migrant etter at han ankom Europa. Foto: REUTERS/Juan Medina
annonse
annonse

Seks asylsøkere i den italienske byen Savona er blitt arresterte for å ha forsøkt å selge narkotika til barn utenfor skolen i byen, mens de lot som om de var mindreårige.

Arrestasjonene kom som del i en større aksjon mot narkotikavirksomhet i den nordvestlige regionen Liguria. Totalt ble ti asylsøkere tatt i Savona, seks ble arrestert, og de resterende fire ble gitt ordre om å forlate landet. Dette rapporterer Il Giornale.

Ifølge etterforskerne kom alle asylsøkerne fra det sentrale Afrika. De har pleid å gjemme unna marihuana og hasj i busker, og ved å grave det ned på steder der det lett kunne graves opp igjen. Operasjonen medførte at politiet kunne konfiskere store mengder narkotika og ta asylsøkerne vekk fra gatene. Saken har mange likheter med en tidligere operasjon lenger sør i landet, i Apulia, der italienske Carabinieri-politibetjenter arresterte seks gambiske migranter, som også solgte rusmidler til barn.

annonse

Afrikanske migrantgjenger har dominert stadig mer i gatebildet i enkelte byer på tvers av Italia, i etterkant av landets store migrasjonskrise. Flere byer, som Castel Volturno, er blitt fullstendig overtatt av nigerianske gjenger.

Kriminalitet begått av migranter i Italia har økt dramatisk de siste årene, og Innenriksdepartementet har offentliggjort statistikk som viser at migranter var mistenkte gjerningsmenn ved så mange som en av tre rapporterte kriminelle handlinger, trass i at kun åtte prosent av befolkningen er migranter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon