Brett Kavanaugh. (Photo by Win McNamee
annonse
annonse

– Stem nei til utnevnelsen av Brett Kavanaugh som høyesterettsdommer, oppfordrer Human Rights Watch i et brev til Senatet fredag.

– I vår 40 år lange historie har vi aldri tatt stilling for eller imot en høyesterettskandidat. Vi går til dette ekstraordinære skrittet fordi troverdige overgrepsanklager er rettet mot Kavanaugh fra Christine Blasey Ford, skriver administrerende direktør Nicole Austin-Hillery i Human Rights Watch (HRW) i brevet til Senatet.

– Kavanaugh kom med flere tilsynelatende usanne utsagn da han fikk muligheten til å forklare seg. Dette skaper ytterligere bekymringer om hans troverdighet under ed, fastslår hun.

annonse

– Å la Kavanaugh bli høyesterettsdommer, er å fortelle ofre for seksuelle overgrep verden over at deres stemmer ikke betyr noe, skriver Austin-Hillery.

Allerede i juli, da president Donald Trump først nominerte Kavanaugh, uttrykte HRW alvorlig bekymring med nominasjonen og hvorvidt USAs høyesterett ville klare å beskytte kvinners rettigheter.

Det ser imidlertid ut til å gå veien for Kavanaugh, som av Ford er anklaget for et voldtektsforsøk på 1980-tallet. Tvilende senatorer bekrefter at de vil støtte Brett Kavanaugh. Dermed er flertallet trolig sikret slik at Trumps kandidat kan innta USAs høyesterett.

annonse

I det samme brevet hedres årets fredsprisvinnere, Nadia Murad og Denis Mukwege, for sin kamp mot voldtekt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon