Ungarns Viktor Orbán og Italias Matteo Salvini. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den ungarske statsministeren Viktor Orban og den italienske innenriksministeren Matteo Salvini vil danne en akse mot innvandringsvennlige partier og sammen med politikere som den østerrikske kansleren Sebastian Kurz, det nederlandske frihetspartiets leder Geert Wilders, Frankrikes leder av Front National Marine Le Pen og dem selv.

Da Orban og Salvini møttes den 28. august i Milano, undertegnet de dessuten en avtale om å arbeide sammen med Østerrike og gruppen av Visegrad land – Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia – for å motvirke en innvandringsvennlig gruppe EU-land ledet av Frankrikes president Emmanuel Macron, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Under en felles pressekonferanse med Salvini og Orban etter møtet, uttalte Salvini blant annet:

annonse

– I dag har vi initiert en reise som vil fortsette i de kommende månedene for å få et annet Europa, med endringer i EU-kommisjonen og europeisk politikk, der det viktigste vil være at folk skal ha rett til liv, arbeid, helse og sikkerhet – alt, som den europeiske eliten, finansiert av Soros og representert av Macron, avviser.

Orban kommenterte det kommende valget til EU-parlament i 2019:

– Det vil snart være europeiske valg, og det er mange ting som må endres. Det er nå to fronter i Europa: En ledet av Macron som støtter masseinnvandring. Den andre siden er ledet av land som ønsker å beskytte sine grenser. Ungarn og Italia tilhører sistnevnte gruppe. Ungarn har vist at vi kan stoppe innvandrere fra land. Salvini har vist at innvandrere kan stoppes til sjøs. Vi takker ham for å beskytte Europas grenser. Innvandrere må sendes tilbake til deres respektive land. EU sier at vi ikke kan gjøre det. De sa også at det var umulig å stoppe innvandrere til land, men det gjorde vi. Salvini og jeg deler tilsynelatende skjebne. Han er min helt, sa Orban.

annonse

Salvini gikk til frontalangrep på den franske presidenten: «I stedet for å lære andre vil jeg vil oppfordre den hyklerske franske presidenten til å gjenåpne de ytre grenser og velkommen tusenvis av flyktninger, som han lovet å akseptere», sa han spydig, og la til:

– Italia er ikke lenger Europas flyktningleir. Festen er over for smuglere og veldedige organisasjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon