Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto. REUTERS/Denis Balibouse
annonse

Christiane Amanpour bruker begrepet «et land for hvite kristne» og ordet «weird» (rart, merkelig) om Ungarns ønske om å forbli et kristent land og deres vilje til å bevare egen kultur.

annonse

annonse

Men utenriksminister Peter Szijjarto svarer godt for seg.

– Hvert land velger sin egen vei, noe har valgt multikultur, og det er deres valg, det respekterer vi. Ungarn har valgt å forbli ungarsk, og det er vårt valg og det må andre respekterer. Ungarn har sin historie, sin kultur og sine tradisjoner, og det ønsker vi å bevare.

CNN-journalisten henger seg opp i retorikken, at statsministeren hadde kalt dem «invaders», utenriksministeren rettet det til «ulovlige migranter», men journalisten, gjentok, «Han sa, invaders», da nikket Peter Szijjarto og svarer «Jeg er enig det».

annonse
annonse

CNN-journalist Christiane Amanpour spør.

– Dere har jo ingen problemer med innvandring, slik som kriminalitet og terrorisme. Hvorfor har dere da en så streng politikk?

Peter Szijjarto løfter opp pekefingeren og svarer.

annonse
Reklame

– Årsaken til at vi ikke har alle disse problemene, er fordi vi har en streng politikk.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.