Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Umeå tingrett i Sverige dømte i forrige uke en egypter ved navn Suleman til 17 års fengsel for et brutalt mord den 27. april i år. Den drepte svensken var kun 28 år, og student.

Egypteren Suleman traff to venner og dro til Albin (28), for å se om de kunne kjøpe narkotika av ham. Albin var ifølge dommen en dyktig student, og at han ellers var omtenksom og godt likt. Han hadde imidlertid et rusproblem, og solgte også narkotika i sin vennekrets. Opplysninger fra Sulemans telefon viser at han søkte narkotika denne dagen, og at han dro til studenten Albin i dette ærendet. Egypteren hadde imidlertid ingen penger å betale med.

Suleman og hans venner tok seg inn i Albin studentbolig. 28-åringen nektet å selge narkotika til trioen. Dette gjorde Suleman svært sint, og han begynte straks å slå den unge mannen. Omsider dro han frem en kniv, som han brukte til å stikke studenten i lårene. Kuttene skadet blodårene alvorlig, noe som medførte kraftige blødninger.

annonse

En av Sulemans venner forsøkte å stoppe blodet med en pute. I neste øyeblikk skar Suleman over halsen på den svenske studenten. Vennen fikk panikk og løp ut av rommet. Suleman forlot boligen kort tid etter.

I motsetning til sine venner har Suleman forsøkt å ødelegge sporene etter ugjerningen. Han har brent sine blodige klær og kastet mordvåpenet, i tillegg til å true sin venn til å ikke fortelle sannheten.

På tross av at han gikk inn for å skjule sporene etter drapet på Albin, skrøt Suleman av måten han myrdet studenten på, i samtale med andre venner.

– Jeg skar halsen av ham, hva, og jeg skulle ha gjort det igjen, skal han ha sagt til en av sine nærmeste.

annonse

Politipatruljer ankom åstedet fant og den 28 år gamle Albin død, etter at en av Sulemans venner hadde fått et sammenbrudd og ringte politiet. De ble møtt av et rom som påminnet om et blodbad.

Ifølge det svenske folkeregisteret er Suleman født i det østre Sudan til en egyptisk far og sudanesisk mor. Han ble svensk statsborger i 2001, og i 2007 fikk han sin første dom, for biltyveri.

Deretter følger en lang rekke lovbrudd, og mange av handlingene inneholder grov vold og mishandling. For eksempel ble en ungdom brutalt mishandlet av Suleman, da han konfronterte den kriminelle utlendingen som satt og urinerte ombord i et pendlertog mot Göteborg. Det ofrene for Sulemans ugjerninger har hatt til felles er at de alle er etniske svensker.

På tross av sine mange lovbrudd er det ikke alltid egypteren har havnet i fengsel for sine ugjerninger. Etter et tyveri i Stockholm i 2016 fastslo Södertorns tingrett at Suleman trengte «en ambisiøs behandling», snarere enn fengsel. Dette ser imidlertid ikke ut til å ha hjulpet, for det gikk kun et år før han igjen ble dømt for lignende kriminalitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon