Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Etter supertyfonen «Yolanda» i 2013 ble det sendt mange containere til Cebu på Filippinene med nødhjelp fra hele verden. Fire av disse fikk innholdet destruert i går etter at det var gått ut på dato og ikke lenger kunne oppbevares ved Cebu International Port (CIP).

annonse

Containerne inneholdt klær, bleier, såpe, shampoo, boks mat og medisinsk utstyr. Toller ved Cebu customs, Elvira Cruz, sier at grunnen til at containerne ble liggende i havna, er at donorene ikke fikk skattefritak fra finansdepartementet. De tre mottakerne, ABS-CBN Foundation, DSV Air and Sea, og Wellmade Motors and Development Corp, betalte heller ikke tollsatsene, lagerplass og beløpet for å få ut forsendelsen.

Donorene var fra Belgia, England og Norge. Siden heller ikke donorene ønsket å betale utgiftene i forbindelse med forsendelsen, så ble containerne altså liggende der i fem år, sier Cruz.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.