Bildemontasje.
annonse
annonse

Denis Mukwege sier at voldtektene i Kongo ikke har noe med sex å gjøre. Ofrene ødelegges fysisk og mentalt, og sammen med dem, hele lokalsamfunn og folk. Han kaller voldtektene et masseødeleggelsesvåpen. Tommy Robinson sier tilnærmet det samme om de organiserte gjengvoldtektene i England. Denis Mukwege får fredspris for sin innsats. Tommy Robinson kastes i fengsel.

FNs sikkerhetsråds resolusjon 1820

Denis Mukwege og Nadia Murad får fredsprisen på bakgrunn av FNs resolusjon 1820 som ikke bare erklærer at seksualisert vold er en krigsforbrytelse og forbrytelse mot menneskeheten, men likestiller seksualisert vold med andre våpen i væpnet konflikt. Mukweges og Murads innsats mot disse forbrytelsene er uvurderlig, og sjelden har Nobels Fredspris vært mer fortjent.

annonse

Nadia Murad

Nadia Murad ble tatt til fange av ISIS, fraktet fra den ene gjengen militante muslimer til den andre, og gjengvoldtatt og torturert. Hun var vitne til at andre unge jenter, mange så unge som 10 – 11 år, ble utsatt for det samme som henne. Når mennene gikk lei av dem fikk de beskjed om å vaske seg og gjøre seg attraktive, før de ble solgt videre til andre voldtektsgjenger. Nadia Murad forteller om sviket hun kjenner når hun snakker til verdens ledere som sier de skal se på saken, men unnlater å gjøre noe med det.

Ekkoet inn i Europa

annonse

Det er lite som skiller Nadia Murads opplevelse i hendene på voldtektsgjenger i Irak og unge jenter som opplever det samme i England og Europa. Gjerningsmennenes umenneskelige holdning til jentene er den samme. Måten de voldtar og torturerer ofrene sine før de selger dem videre, er den samme. De religiøse skriftene gjerningsmennene bruker for å rettferdiggjøre handlingene sine, er de samme. Sviket fra de som skulle ha beskyttet ofrene, er det samme. Forskjellen er kun at de unge jentene i Europa som deler Nadia Murads skjebne, ikke bor i land som er i væpnet konflikt.

Tommy Robinson burde ha fått prisen sammen med dem

De muslimske voldtektsgjengene som opererer i England og Europa bruker samme oppskrift som ISIS. De ødelegger ofrene fysisk og mentalt. Ofrenes familier ødelegges. Hundrevis av lokalsamfunn ødelegges. Groming, gjengvoldtekt, og i mange tilfeller drap av ofrene, splitter og ødelegger England som nasjon, på samme måte som de samme gjerningene ødelegger Kongo og Yasidi folket. Grooming og gjengvoldtekt er i sannhet et masseødeleggelsesvåpen, slik Mukwege sier.

Europas unge kvinner er under angrep i en skala som burde få folk til å våkne før flere av ofrenes liv går tapt, og flere familier og samfunn ødelegges. Dessverre opplever vi at de samme som hyller tildelingen av Nobels fredspris til to modige mennesker på andre kontinenter, straffeforfølger og fengsler en mann som gjør den samme innsatsen for gjengvoldtektsofre i deres egen bakhage.

Tildelingen gir allikevel et håp om at et tabu er brutt, og at også gjengvoldtektene på vårt kontinent kan komme opp på dagsorden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon