Filippo Grandi FNs høykommissær for flyktninger i Beirut, Libanon, fredag 31. august 2018. (AP Foto / Hussein Malla)
annonse

Redd Barna og Norsk Folkehjelp mener Norge bør ta imot langt flere kvoteflyktninger enn det regjeringen legger opp til i sitt forslag til statsbudsjett.

annonse

I forslaget legger regjeringen opp til å ta imot 3.000 kvoteflyktninger neste år, 880 flere enn i inneværende år.

annonse
Reklame fra Resett butikken

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Norge ta imot 5.000 kvoteflyktninger neste år, og Redd Barna mener Stortinget bør si ja til dette.

– Det er bra at regjeringen øker antall kvoteflyktninger, men 3.000 er på langt nær nok, sier leder for politikk og samfunn i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes.

annonse
Reklame

– 68,5 millioner mennesker er på flukt verden over, halvparten av dem barn. Samtidig har Norge noe av det laveste antallet asylsøkere på flere år, og vi har kapasitet til å ta imot flere. Vi oppfordrer Stortinget til å øke antall kvoteflyktninger til 5.000, som et svar på de enorme behovene i verden i dag, sier hun.

Norsk Folkehjelp deler dette synet og kaller regjeringens forslag «puslete».

– Ikke akkurat noe å juble for. Fortsatt er vi langt unna der vi bør være, sier leder for Flyktning og inkludering i Norsk Folkehjelp, Ingrid Sætre.

Å ta imot 5.000 kvoteflyktninger, slik FN har anmodet om, ville være helt innenfor det vi har kapasitet til og et bedre svar på de internasjonale utfordringene, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse