Filippo Grandi FNs høykommissær for flyktninger i Beirut, Libanon, fredag 31. august 2018. (AP Foto / Hussein Malla)

Redd Barna og Norsk Folkehjelp mener Norge bør ta imot langt flere kvoteflyktninger enn det regjeringen legger opp til i sitt forslag til statsbudsjett.

annonse

I forslaget legger regjeringen opp til å ta imot 3.000 kvoteflyktninger neste år, 880 flere enn i inneværende år.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Norge ta imot 5.000 kvoteflyktninger neste år, og Redd Barna mener Stortinget bør si ja til dette.

– Det er bra at regjeringen øker antall kvoteflyktninger, men 3.000 er på langt nær nok, sier leder for politikk og samfunn i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes.

– 68,5 millioner mennesker er på flukt verden over, halvparten av dem barn. Samtidig har Norge noe av det laveste antallet asylsøkere på flere år, og vi har kapasitet til å ta imot flere. Vi oppfordrer Stortinget til å øke antall kvoteflyktninger til 5.000, som et svar på de enorme behovene i verden i dag, sier hun.

annonse
annonse

Norsk Folkehjelp deler dette synet og kaller regjeringens forslag «puslete».

– Ikke akkurat noe å juble for. Fortsatt er vi langt unna der vi bør være, sier leder for Flyktning og inkludering i Norsk Folkehjelp, Ingrid Sætre.

Å ta imot 5.000 kvoteflyktninger, slik FN har anmodet om, ville være helt innenfor det vi har kapasitet til og et bedre svar på de internasjonale utfordringene, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.