Oslo 20180418. Oslos gater blir ryddet og vasket for grus. Hullene i gatene kommer frem og flere blir tauet bort. Fra Gustav Vigelands vei på Skøyen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Samferdselssatsingen er betydelig i statsbudsjettet for 2019, men forfallet på riksveiene vil likevel øke neste år, mener NAF.

Til sammen har regjeringen satt av 37,1 milliarder kroner til vei i 2019. I løpet av året åpner 104 kilometer motorvei, og samtidig går startskuddet for en rekke andre veiprosjekter.

Til vedlikehold av riksveier er det satt av 5,7 milliarder kroner, noe regjeringen mener vil redusere vedlikeholdsetterslepet på riksveiene med 1,8 milliarder kroner.

I all hovedsak er det imidlertid opprustning av tunneler i tråd med EUs tunneldirektiv vedlikeholdspengene går til. Forfallet på de øvrige veiene vil fortsette, påpeker NAF.

– Dette er for dårlig. Kvaliteten på veiene våre har mye å si for folks hverdagsreiser, og vi vet at folk først og fremst ønsker vedlikehold av de veiene vi har, sier NAF-leder Stig Skjøstad.

Ifølge organisasjonen er behovet for opprusting av veinettet stort. Blant annet mangler det 1.660 kilometer midtrekkverk, og 1.500 kilometer vei er for smal for gul midtstripe, ifølge NAF.

Organisasjonen savner også en bedre kartlegging av hvilke fylkesveier som trenger vedlikehold. Førtiseks prosent av det offentlige veinettet er fylkesveiene, og det er på disse veiene det er flest ulykker med drepte og hardt skadde, ifølge NAFs statistikk.

– Dette er hverdagsveiene, som folk over hele landet bruker til jobb og fritid. Det er dårlig oversikt over hvor stort behovet for opprustning på disse veiene egentlig er, sier Skjøstad.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]