NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

NATO respekterer at Serbia ikke ønsker å bli med i alliansen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.

Stoltenberg var mandag på besøk i Serbia i forbindelse med en stor NATO-ledet øvelse i sivil kriseberedskap i landet der rundt 2.000 mennesker fra 40 land deltar.

– Jeg er klar over at NATO fortsatt er omstridt i Serbia. Minnene fra luftkampanjen i 1999 er fortsatt smertefulle for mange. Spesielt for dem som mistet sine kjære, sa Stoltenberg da han møtte pressen sammen med Serbias president Aleksandar Vucic.

annonse

– Hvert eneste uskyldige liv som gikk tapt, var en tragedie som jeg beklager dypt, sa han.

Stoltenberg understreket videre at NATO fullt ut respekterer at Serbia er nøytralt og ikke ønsker å bli med i alliansen.

Vucic la til at det i hans øyne er rasjonelt at NATO og Serbia samarbeider, og at det i første rekke er det følelsesmessige og psykologiske som har vært vanskelig.

annonse

– Men det er ikke én person i dette landet som hater Jens Stoltenberg, sa Vucic. Ifølge ham vil flere besøk fra Stoltenbergs side kunne bidra til å lege sårene.

NATO bombet Serbia i 1999 for å drive serbiske styrker ut av Kosovo.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon