Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med TV-reporterens arbeid som gravejournalist. Foto: Vadim Ghirda, Ap photo/NTB scanpix.
annonse
annonse

En rumensk statsborger er pågrepet i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, bekrefter myndighetene i Bulgaria.

Marinova (30) ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria lørdag. Hun ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler.

Politisjefen i Ruse, Teodor Atanassov, opplyser tirsdag at politiet har varetektsfengslet en mann i 24 timer for å gjennomføre avhør i forbindelse med drapet. Han sier mannen er rumensk statsborger med ukrainsk opphav.

annonse

Samtidig varsler bulgarsk påtalemyndighet at de vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

Påtalemyndigheten sier den vil etterforske GP Group, et byggefirma som er mistenkt for å ha misbrukt midler, og opplyser at de har frosset 137 millioner kroner tilhørende selskapet.

Politiet etterforsker samtidig drapet på Marinova og om det har sammenheng med jobben hennes som programleder for to program for gravende journalistikk på den lokale TV-stasjonen TVN.

annonse

I programmet «Detector» gransket hun nylig et påstått bedrageri knyttet til EU-midler hvor høytstående forretningsmenn og toppolitikere var involvert.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

– Vi må sikre at journalister overalt er trygge, slik at de kan fortsette å gi sitt uvurderlige bidrag til våre demokratiske institusjoner, uttalte EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

NTB-AP

birgitte.iversen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon