Illustrasjonsbilde. (Photo by Ed JONES / AFP)
annonse

Myndighetene i Myanmar er verken i stand til eller villige til å etterforske volden mot landets rohingya-minoritet, ifølge en FN-utsending.

annonse

– Nå må verdenssamfunnet handle, heter det i en ny rapport fra Yanghee Lee, FNs spesialutsending for menneskerettigheter i Myanmar.

annonse

Hun mener FN umiddelbart må be Den internasjonale straffedomstolen (ICC) behandle situasjonen i Myanmar.

FN-granskere mener Myanmars øverste militære ledere bør etterforskes for mulige krigsforbrytelser, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten. Årsaken er den omfattende volden og overgrepene som har ført til at over 720.000 rohingya-muslimer har flyktet til nabolandet Bangladesh.

Myndighetene i Myanmar har avvist anklagene, og Lee er blitt nektet innreise i landet siden desember i fjor. Samtidig har Myanmar opprettet en egen komité som skal undersøke anklagene om krigsforbrytelser.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.