22.000 flyktninger og migranter har kommet sjøveien fra Nord-Afrika til Spania i år, over 1.500 bare siden fredag. Mange av dem må sove under åpen himmel i havnebyen Algeciras, i påvente av å bli registrert. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

EU kan komme til å føye seg etter Marokkos krav om bistand til de økende utfordringene langs Middelhavet etter at spanske myndigheter presset EU til å gi etter ifølge MWN.

Den spanske avisen El Pais rapporterte mandag at spanske myndigheter gjentatte ganger har videreformidlet Marokkos bekymringer angående migrantsituasjonen rundt Middelhavet til EU-kommisjonen. Og at EU «gjør klar en umiddelbar respons» etter som Spanias tone rundt saken har endret seg drastisk.

Diplomatiske kilder som El Pais har snakket med kunne ikke avsløre beløpet som EU vil gi til Marokko, men de estimerer at «det vil bli i overkant av 30 millioner euro», som er noe mer enn Marokko får i støtte i dag. Videre sier kilden til El Pais at «Marokko revurderer sin status som ansvarlig partner i krisen, men anser at en respons på problemene burde være basert på felles ansvar».

annonse

I august besvarte presidenten for EU-kommisjonen Spanias forespørsel om å bistå Marokko med utstyr for å bekjempe ulovlig migrasjon.

Jean-Claude Juncker sa på det tidspunktet at « Spania og Marokko kan forsikre seg om full støtte fra EU-kommisjonen om en effektiv respons på de økende migrasjons problemene lands vestlige deler av Middelhavet»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon