22.000 flyktninger og migranter har kommet sjøveien fra Nord-Afrika til Spania i år, over 1.500 bare siden fredag. Mange av dem må sove under åpen himmel i havnebyen Algeciras, i påvente av å bli registrert. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

EU kan komme til å føye seg etter Marokkos krav om bistand til de økende utfordringene langs Middelhavet etter at spanske myndigheter presset EU til å gi etter ifølge MWN.

annonse

Den spanske avisen El Pais rapporterte mandag at spanske myndigheter gjentatte ganger har videreformidlet Marokkos bekymringer angående migrantsituasjonen rundt Middelhavet til EU-kommisjonen. Og at EU «gjør klar en umiddelbar respons» etter som Spanias tone rundt saken har endret seg drastisk.

annonse

Diplomatiske kilder som El Pais har snakket med kunne ikke avsløre beløpet som EU vil gi til Marokko, men de estimerer at «det vil bli i overkant av 30 millioner euro», som er noe mer enn Marokko får i støtte i dag. Videre sier kilden til El Pais at «Marokko revurderer sin status som ansvarlig partner i krisen, men anser at en respons på problemene burde være basert på felles ansvar».

I august besvarte presidenten for EU-kommisjonen Spanias forespørsel om å bistå Marokko med utstyr for å bekjempe ulovlig migrasjon.

annonse
annonse

Jean-Claude Juncker sa på det tidspunktet at « Spania og Marokko kan forsikre seg om full støtte fra EU-kommisjonen om en effektiv respons på de økende migrasjons problemene lands vestlige deler av Middelhavet»

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.