22.000 flyktninger og migranter har kommet sjøveien fra Nord-Afrika til Spania i år, over 1.500 bare siden fredag. Mange av dem må sove under åpen himmel i havnebyen Algeciras, i påvente av å bli registrert. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

EU kan komme til å føye seg etter Marokkos krav om bistand til de økende utfordringene langs Middelhavet etter at spanske myndigheter presset EU til å gi etter ifølge MWN.

Den spanske avisen El Pais rapporterte mandag at spanske myndigheter gjentatte ganger har videreformidlet Marokkos bekymringer angående migrantsituasjonen rundt Middelhavet til EU-kommisjonen. Og at EU «gjør klar en umiddelbar respons» etter som Spanias tone rundt saken har endret seg drastisk.

Diplomatiske kilder som El Pais har snakket med kunne ikke avsløre beløpet som EU vil gi til Marokko, men de estimerer at «det vil bli i overkant av 30 millioner euro», som er noe mer enn Marokko får i støtte i dag. Videre sier kilden til El Pais at «Marokko revurderer sin status som ansvarlig partner i krisen, men anser at en respons på problemene burde være basert på felles ansvar».

I august besvarte presidenten for EU-kommisjonen Spanias forespørsel om å bistå Marokko med utstyr for å bekjempe ulovlig migrasjon.

Jean-Claude Juncker sa på det tidspunktet at « Spania og Marokko kan forsikre seg om full støtte fra EU-kommisjonen om en effektiv respons på de økende migrasjons problemene lands vestlige deler av Middelhavet»

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]