Foto: REUTERS/Regis Duvignau/File Photo
annonse
annonse

To homofile menn ble angrepet i Paris i helgen etter at de kysset på gaten. Angrepet fant sted i den franske hovedstadens 19. arrondissement, et innvandrertett område som grenser mot de trøblete utenforskapsområdene i Seine-Saint-Denis. Det rapporterer Le Chaîne Info. 

De to homofile ble angrepet av to person, og politiet har sagt at de anser at homofobi var motivet for ugjerningen. De to angriperne rømte åstedet straks etter angrepet, men omtrent en time senere ble en av de mistenkte arrestert. Dagen etter ble en annen mistenkt arrestert også, men denne ble sluppet kort tid etter, på grunn av mangel på bevis.

De to ofrene ble fraktet til et lokalsykehus, begge med skader i ribben og ansikt.

annonse

Dette er ingen isolert hendelse. For bare om lag en måned siden ble den homofile komikeren Arnaud Gagnoud angrepet foran et teater i det 20. arrondissement i Paris. De to mennene som angrep Gagnoud var brødre, og ble arrestert.

I februar i år kunne også Resett rapportere at to lesbiske kvinner ble trakassert og fysisk angrepet av syv unge menn. Kvinnene ble kalt «lesbiske horer» og andre sjikanerende betegnelser, før de ble utsatt for det fysiske angrepet.

Sosiologen Salimi Amari har tidligere fortalt L’Express om hvordan unge homofile med minoritetsbakgrunn tvinges til å holde sin identitet skjult, på grunn av press fra familie og miljøet rundt.

Angrepene på homofile, samt det generelle homohatet som finnes i den del innvandremiljøer har medført en kraftig økning av homofile franskmenn som støtter politikere som Marine Le Pen.

annonse

– I møte med de nåværende truslene, særlig fra radikal islam, har homofile skjønt at de vil bli de første ofrene for disse barbarene, og kun Marine Le Pen tilbyr radikale løsninger, sa en kunstner fra Paris ved navn Kevin Hopper til AP i april 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon